Programa

7

19:00 Presentació llibres

"La mirada hacia atrás. Trayectoria revolucionaria de Joaquín Pérez Navarro"

Miguel Amorós
A càrrec de l'autor i les editores

"Los incontrolados de 1937"

Miguel Amorós
A càrrec de l'autor

8

19:00 Inauguració Exposició

Inauguració: "ANARCO. Art llibertari vs Art liberal"

Debat: "El paper de l’art a les lluites pel canvi social"

9

11

19:00 Presentació llibre

"Devenir casta. Otras Políticas ante nuevos gobiernos"

Vàries autores
A càrrec de l'autora Emiliano Terán Mantovani (Veneçuela) i les editores

12

19:00 Documental

"La Puerta Azul"

Produït per Diodo Media i dirigit per Alicia Medina.
Debat amb la directora, testimonis del documental i companyes del CSOA l’Horta

13

14

19:00 Presentació llibre

"Brujería y contracultura gay"

Arthur Evans

"Aprender a ser hombre"

Autoria anònima
A càrrec de les editores

21:00 Sopar i Concert

"Cafè de Fel"

Poesia i Jazz Feminista

"In a Swing Key"

Swing ballaoret

15

16

11:00 Taula Redona

"Ràdios Lliures i Història"

Ràdios participants:
Barrio Canino, La Linterna de Diógenes, Radio Onda Expansiva y Anábasis

11:00 Taller Infantil

"Llibres de cartró"

Col·lectiu Pensaré
Vine a descobrir altres mons!

14:00 Dinar vegà per l’autogestió de la mostra

A càrrec de La Mandra i del Grup d’Afinitat del Cabanyal

17:00 Taula redona

"Ciutat, capitalisme i gentrificació"

Presentacions de
CUL DE SAC #5 El campo y la ciudad: ¿dos mundos enfrentados?
LA CORRALA "Cartografía de la ciudad capitalista"
ATENEU LLIBERTARI DEL CABANYAL "De la prolongació a la gentrificació"

17

11:00 Presentació llibre

"Ciutat Morta, crónica del caso 4F"

Mariana Huidobro, Katu Huidobro i Helen Torres
A càrrec de les autores

11:00 Taller Infantil

"Llibres de cartró"

Col·lectiu Pensaré
Vine a descobrir altres mons!

13:30 Recital Poesia

"Palabras de Barricada"

Varies Autores
A càrrec de les autores: Fernando Barbero Castro (coordinació), Enrique Falcón, Mag Márquez, José Icaria, Patricio Rascón, Jesús Ge, Pedro Verdejo, Patricia Olascoaga, Eddie (J. Bermúdez), Enrique Martín Corrales, Fermín Alegre i David Trashumante

14:00 Dinar vegà per l’autogestió de la mostra

A càrrec de La Mandra i del Grup d’Afinitat del Cabanyal

17:00 Presentació llibre

"Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció"

Irene Cardona Curcó
A càrrec de l'autora

21

20:00 Presentació llibre

"Saldremos de esta. Guía de salud mental para el entorno de la persona en crisis"

Autoria col·lectiva
A càrrec de Javier Erro i dinàmica a càrrec de Belén Pascual

21:00 Sopar i Concert

"Los del Johnny"

Blues, Rock & Roll, Swing

"The Moneymakers"

Swing, Blues

La Mostra

Què és la mostra ?

La Mostra del Llibre Anarquista constitueix un espai de trobada que ofereix l'oportunitat de reforçar velles amistats i establir nous contactes, fer una recapitulació de les lluites i dels moviments socials, debatre noves estratègies per enderrocar el capitalisme i el patriarcat i en definitiva preparar la revolució futura. També són una de les cares públiques de l'anarquisme. Qualsevol persona no familiaritzada amb les idees anarquistes o interessada a aprofundir sobre el tema pot acostar-se, fullejar els llibres a les parades, escoltar i participar en les xerrades, tallers i debats o senzillament parlar amb la gent que té al voltant.

Com s'organitza

La mostra l'organitzem des d'un grup obert de treball que comença a reunir-se al mes d'octubre a l'Ateneu Llibertari Al Margen. Les persones que hi participem triem les dates de la mostra (normalment una setmana d'abril-maig) i proposem activitats, llibres per a presentar i acollim propostes que ens arriben al correu. És aquella que proposa un llibre la que es fa càrrec de realitzar o organitzar la presentació del mateix. Entre totes estudiem detingudament les propostes, fem els contactes necessaris i si tot va bé, per cap d'any ja tenim confirmada gran part de la programació encara que no estiguen del tot tancats els horaris.

També ens fiquem en contacte amb tota mena de projectes relacionats amb l'edició i la distribució de llibres per convidar-los a participar a la fira que montem el cap de setmana al carrer, habitualment a la Plaça del Carme.

A banda, organitzem una festa de presentació al mes de març, on presentem el programa de la mostra.

Com col·laborar

Tothom interessat està convidat a participar i col·laborar amb la mostra tant a aquesta edició com a les pròximes.

Proposem 5 maneres de fer-ho:

  1. Acudint a les assemblees i participant activament de l'organització de la mostra
  2. Proposant i assumint presentacions de llibres, xerrades, debats, actuacions, etc
  3. Fent difusió: ficant el banner a les webs i el cartell a les xarxes, als locals i als carrers. Trobareu cartells i flyers a l'Ateneu Llibertari Al Margen, Ateneu Llibertari del Cabanyal, CSOA l'Horta, CSA Pangea i Ca l'Estudiantat
  4. Mà d'obra a les activitats, especialment als dinars del cap de setmana al Solar Corona.
  5. Recolzant econòmicament. La mostra s'autogestiona amb els diners que es generen a les mateixes activitats de la mostra. Tots els actes de la mostra són d'entrada lliure, però després de cada activitat passem un pot. Tota aportació és ben rebuda!

La mostra és una ferramenta col·lectiva, i esteu convidades a fer-la vostra.

Muntar parada

Estàs clavat en algun projecte relacionat amb l'edició o distribució de llibres de caire antiautoritari i vols muntar parada el 16 i 17 d'abril a la Plaça del Carme? Llavors ompli aquest formulari.

Demanem contingut crític, la mostra l'organitzem voluntàriament per la difusió de les idees anarquistes, de la memòria de les lluites contra la dominació i de la crítica social radical. Apel·lem al sentit comú per destriar quin contingut no té cabuda a la mostra.

Proposar activitats

A hores d'ara tenim ple el programa i amb prou feines podrem acollir noves propostes d'activitats.

La pròxima edició fica't en contacte amb nosaltres com més aviat millor, tenint en compte que per cap d'any acostumem a tindre plena la graella. La setmana que sol durar la mostra no dóna per a molt i malauradament sempre es queden llibres fora del programa.

Demanem contingut crític, la mostra l'organitzem voluntàriament per la difusió de les idees anarquistes, la memòria de les lluites contra la dominació i la crítica social radical. Apel·lem al sentit comú per destriar quin contingut no té cabuda a la mostra.

Accés

Els actes de la mostra es realitzen a diversos espais autogestionats de la ciutat, cadascun amb les seues característiques pròpies. Si tens dificultats d'accés a qualsevol acte de la mostra per favor fes-nos-ho saber per tal d'assistir les teues necessitats particulars i garantir un espai més inclusiu per a totes. Si ets sord i requereixes interpretació i/o material per escrit, comunica'ns-ho i farem el possible per aconseguir-ho. Preguem que contacteu amb nosaltres per a qualsevol necessitat específica d'accés.

L'anarquisme

Com totes les bones idees, l'anarquia parteix d'una premissa ben senzilla i convincent: les persones sabem com viure les nostres vides i organitzar-nos millor del que cap expert podria, és més, donem el millor de nosaltres quan vivim sense una autoritat imposada, és a dir, decidint per nosaltres mateixa en lloc de rebre ordres. Aquest és el significat de la paraula: sense govern.

Moltes de nosaltres sabem açò (tot i que també hi ha de raretes que gaudeixen anant com cagalló per séquia) però també sabem com resulta sovint de dificultós fer qualsevol cosa important pel nostre compte, si ho intentes, probablement contravingues alguna llei o ordenança.

Però al llarg de la història, la gent sempre ha tractat de viure lliurement, de vegades pel seu compte, de vegades en petits grups, i de vegades en grans moviments populars.

D'això tracta l'anarquisme, de celebrar i recolzar tots aquests intents de construir un món lliure per a totes, on tothom prenga el control de les seues vides, lliures de tota dominació.

Les anarquistes veiem açò quelcom desitjable i necessari. També som conscients que només podrà passar si tothom s'involucra en portar-ho endavant.

Tothom ha de ser lliure, no només unes poques, ni tan sols una majoria, tothom!

Quan tothom està involucrat en fer un món lliure, això és el que les anarquistes anomenem revolució i d'això tracta tot açò.

Aquesta és una breu aproximació a l'anarquisme. Hi ha moltes més descripcions en la xarxa, probablement millors. Si vols aprofundir el teu coneixement de l'ideari i les pràctiques anarquistes suggerim que visites les pàgines de la nostra secció d'enllaços al blog.

Espais

Contacte