NOTÍCIES

Àudios de les presentacions

Per aquells que no pogueren assistir o per aquells que volen repetir, pengem els àudios de les diferents presentacions de la Mostra XV

També estan publicades al web de RadioMalva

Presentació del llibre Contra el Arte y el Artista

A càrrec de l'editorial La Neurosis o Las Barricadas

El texto que presentamos quiere ser un acto destructivo, una denuncia y un develamiento de las estructuras que sostienen a la institucionalidad del arte; explícitamente es un texto contra el campo del arte y contra el artista. Proponemos una destrucción que a la vez se entienda como una salida del círculo vicioso de la reproducción infinita de este estado de cosas. Tratamos aquí de sintetizar y describir los mecanismos que, al menos en el terreno del arte, permiten que el sistema se mantenga estable y, aparentemente, indestructible. Pero, al mismo tiempo, hacemos un intento por recuperar ciertos aspectos claves de nuestra vida: el trabajo, que sigue siendo esclavo; y el arte, que pudiendo ser una actividad trasgresora y gratificante, se ha convertido en otro tipo de mercancía y otra fuente de enajenación. http://www.portaloaca.com/contra-info/6439-presentacion-qcontra-el-arte-y-el-artistaq.html


Migracions: taula rodona

Amb Ainhoa Douhaibi, Eduardo Romero i la Campanya pel Tancament deis CIE.

Fronteres, traves legals, restriccions a l'asil, sobre-explotació laboral, tracta, batudes racistes, centres d'internament, deportacions... Aquests textos ens apropen a la crua realitat de les persones migrants a l'Estat espanyol i ens empenten a denunciar i combatre aquests actes de repressió i racisme. Estudiarem com aquesta situació afecta especialment a les dones migrants per la violència específica que contra elles s'exerceix, així com la realitat dels centres de protecció als menors i l'abandonament institucional quan aquests compleixen els 18 anys. Coneixerem el boicot a Air Europa encetat per la Campanya Estatal pel Tancament dels CIEs, i els avanços de la seua investigació i coordinació per obstaculitzar les deportacions. Oposant-nos a aquest món capitalista, on el procés d'acumulació força el desplaçament de poblacions senceres, buidant i omplint territoris segons els seus interessos, proposarem un món sense fronteres, on ningú siga obligat a desplaçar-se ni impedit de fer-ho.

  • Primera part amb Eduardo Romero i companyes de la Campanya pel Tancament dels CIE


  • Segona part amb Ainhoa Nadia Douhaibi


Presentació de "Homes del bosc: una història dels maquis"

A càrrec de l'autor: Francisco Collado Cerveró


Centímetro a centímetro contra la opresión Anarquismo y liberación animal

Amb companyes d'Ochodoscuatro ediciones i altres individualitats antiespecistes

Partiendo de valores fundamentales del anarquismo. ¿Qué importancia le damos en nuestras luchas y nuestros espacios a la explotación de los demás animales? Tras una breve introducción al tema abordaremos la cuestión desde una perspectiva política, mas allá de estilos de vida y gustos personales.


Presentació del llibre 'Universitat Perduda'

Universitat Perduda és una crònica col·lectiva que reuneix algunes de les veus d'aquelles que han protagonitzat, juntament amb moltes altres, la història del moviment estudiantil a les universitats del País Valencià, amb especial atenció a la ciutat de València. Universitat Perduda no pretén ser un relat expert, una història unidireccional ni una compilació exhaustiva. Universitat Perduda és més aviat una història d'històries crítiques, assajos i reflexions que discuteixen i es contradiuen a si mateixes, un eco de veus, moments i llocs dels últims anys de la lluita estudiantil. Així mateix, un Nosaltres extens és protagonista d'aquesta narració amb la qual pretenem deixar testimoni de la nostra pèrdua, així com de la nostra recerca d'una universitat diferent.


Presentació del llibre Anarquismo es Movimiento

A càrrec de Tomás Ibáñez

En Anarquismo es movimiento, Ibáñez nos brinda una visión postmoderna de las ideas libertarias que ya había mostrado en otros textos. Según esa visión, la posibilidad de una sociedad libertaria, al igual que la de su contraria, una sociedad autoritaria, serían contingentes; es decir, son el resultado de la actividad de los seres humanos, por lo que son posibles o no. De ahí que sea necesario que el anarquismo esté siempre en movimiento y que sea capaz de una autocrítica que le permita actualizarse y repensarse, sin que ello quiera decir que tenga que perder sus valores. El pensamiento libertario ha sabido y debe saber, por tanto, abrirse a su propia renovación. ¿Movimientos como Seattle, 15-M u Ocuppy Wall Street, son una nueva manera de organización y constitución anarquista? ¿Hacia dónde nos movemos? Un libro sugerente y polémico que sin duda conllevará un interesante debate.


Presentació de "La Apuesta Directa: Debate libertario y ciclo político"

Presentació a càrrec de l'autor: Mario Domínguez

https://youtu.be/WVVwNlxArHo

Presentació dels llibres: Feminismos negros de Mercedes Jabardo y Malditas d'Itziar Ziga

Presentació a càrrec de les autores


Xerrada sobre l'Operació Pandora

A càrrec de companyes d'efectopandora.wordpress.com

El 16 de desembre de 2014 els mossos van irrompre a 14 cases i centres socials, destrossant i furtant tot el que trobaven de valor. 11 companyes van ser encausades per l'Audiència Nacional, 7 de les quals han passat més d'un mes a la presó. El 29 de gener les 7 companyes tornen a casa, però l'Estat acusa a les 11 (i a les 2 anarquistes preses fa més d'un any) de ser les integrants d'un grup terrorista, reafirmant així el seu intereès per convertir en terrorista tot allò que el qüestioni. Més info: efectopandora.wordpress.com


La revolució de Rojava

Xerrada a càrrec de companyes de Kurdiscat, el comité de solidaritat amb el Kurdistan de Catalunya

Comunalisme, Feminisme i Anti-fonamentalisme a l'Orient Mitjà


Iniciatives i experiencies d'autogestió i autoorganització a Grecia

Xerrada a càrrec d'Orestis Varkarolis

Orestis Varkarolis és un company grec autor del llibre "Resistències creatives i Contrapoder. Intents i reflexions del moviment radical en el siglo XXI" (traduït del grec) i integrant del Col·lectiu/Cooperativa de treball "To Pagkáki" de la Xarxa d'Iniciatives Cooperatives d'Atenes.http://www.pagkaki.org/node/3
Ràdio al voltant de la Mostra

Ací van tres entrevistes a algunes companyes de l'assemblea de la Mostra

Programa Lliure Directe a RadioKlara


Programa RadioFlautas a Radio Malva


Programa En Construcció a RadioKlara


Concert de Muerdo en suport a la Mostra

Divendres 17 d’abril a les 18:00 al CSOA La Fusteria

Cartell Muerdo

Este divendres dia 17 tenim kafeta-concert al Csoa la Fusteria amb Muerdo a partir de les 18h.

Per contribuir en l’autogestió de la XV Mostra del Llibre Anarquista destinarem el beneficis de la kafeta (beguda i tapes) per a la mostra. Tindrem cervessa artesana i algunes tapes veganes per matar la fam. Per altra banda, el nostre company Muerdo passarà la gorra per a que tot aquell que vinga puga aportar la voluntat, es a dir, voluntariament aportar el que vullga i puga per al nostre músic i el seu projecte.

Ens veiem el divendres dia 17 a partir de les 18h amb el Muerdo. Salut!!!

+info sobre muerdo i la seua música


Difusió de la MostraXV al web

Diversos col·lectius ens han ajudat a la difusió de la Mostra del Llibre Anarquista XV de València, ací en recollim d'alguns:


Grup Obert de Lectura

Dimecres 15 d’abril al CS Terra

Des de la blioteca crítica la Llavor i la Xarxa de Biblioteques Socials, ens plau convidar-vos al Grup Obert de Lectura del mes d’abril. Tindrem entre les mans, com podeu veure al cartell el capítol del llibre de J.M. Busqueta L’hora dels voltors: «Més enllà del capitalisme. El debat de les alternatives: una perspectiva des dels Països Catalans».

Ens trobarem el dimecres 15 d’Abril, a les 19h, en el CS Terra (Baró de Sant Petrillo 9, Benimaclet). Us esperem amb il·lusió!

Ací el text: https://www.dropbox.com/s/1eyzpd6rfa5ev7r/alternatives%20voltors.pdf?dl=0


Jornades Interculturals

Diumenge 19 d'abril a Patraix

Cartell Jornades Interculturals

Festa de presentació de la XV edició de la Mostra

Prepareu-vos...

Cartell presentació
ACTIVITATS

Contra el arte y el artista

Colectivo desFace

Portada contra el arte y el artista
18/04 a les 12:00 al CSOA L'HORTA
Presentació a càrrec dels editors
Editorial: La Neurosis o Las Barricadas (Madrid)
Any de publicació: 2012

Ressenya de la presentació a rebelion.org:

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=197903
Sinopsi:

"El texto que presentamos quiere ser un acto destructivo, una denuncia y un develamiento de las estructuras que sostienen a la institucionalidad del arte; explícitamente es un texto contra el “campo del arte” y contra “el artista”. Proponemos una destrucción que a la vez se entienda como una salida del círculo vicioso de la reproducción infinita de este estado de cosas.

Tratamos aquí de sintetizar y describir los mecanismos que, al menos en el terreno del arte, permiten que el sistema se mantenga estable y, aparentemente, indestructible. Pero, al mismo tiempo, hacemos un intento por recuperar ciertos aspectos claves de nuestra vida: el trabajo, que sigue siendo esclavo; y el arte, que pudiendo ser una actividad trasgresora y gratificante, se ha convertido en otro tipo de mercancía y otra fuente de enajenación".

http://www.portaloaca.com/contra-info/6439-presentacion-qcontra-el-arte-y-el-artistaq.html

Contra el arte y el artista es la primera publicación del Colectivo DesFace. En ella se pretenden poner de relieve las características esenciales de la forma en que el sistema estatal-capitalista logra reproducirse utilizando al arte como uno de sus medios en las sociedades contemporáneas. Partiendo de esta premisa, el libro nos muestra, desde una visión antagónica, cuáles podrían ser las posibles alternativas al arte actual, caracterizado por ser un producto más de la sociedad del espectáculo y consumo. Y es que el arte, de una forma progresiva, ha pasado de sentirse y vivirse como un aspecto gratificante del ser humano, que remaba a favor de la autorrealización y el crecimiento personal, a convertirse en otra mercancía cualquiera.

http://www.ddtbanaketak.com/producto/contra-el-arte-y-el-artista/#sthash.xDv7Mao6.dpuf

Dejadnos crecer.

Menores migrantes bajo tutela institucional

AA. VV. Núria Empez (ed.)

Portada dejadnos crecer
18/04 a les 17:00 (Taula Rodona: Migracions) al CSOA L'HORTA
Presentació a càrrec d'Ainhoa Douhaibi (Autora)
Prólogo: Enrique Martínez Reguera
Editorial: Virus (Barcelona)
Any de publicació: 2014

Sinopsi:

“Los chicos que salen felices de los centros de menores lo hacen a pesar del sistema, no gracias a él”. Esta es una de las cosas que nos cuenta Núria Empez, educadora social y coordinadora del libro Dejadnos crecer. Menores migrantes bajo tutela institucional (Virus editorial).

Este recopilatorio nos cuenta el régimen de vida aplicado a los niños y adolescentes que albergan las instituciones de acogida o internamiento. Sus páginas repasan –y critican– la legislación española de menores, el funcionamiento de los distintos tipos de centros de tutela, los usos y abusos que se comenten en algunos de ellos, el impacto de la crisis económica sobre el sistema de protección a la infancia así como la problemática específica de los menores migrantes que llegan sin familiares a territorio español. Los entresijos del sistema de protección a la infancia, la realidad de los centros de acogida y el abandono institucional al cumplir 18 años son el crudo hilo argumental de estos textos, redactados tanto desde la academia como desde la experiencia del trabajo social. Quienes escriben, han apostado, independientemente de su formación, por adentrarse en la compleja trama que rodea a este grupo de jóvenes y compartir camino, apoyándolos y aprendiendo de ellos.


Paremos los vuelos.

Las deportaciones de inmigrantes y el boicot a Air Europa

Campaña Estatal por el Cierre de los CIE

18/04 a les 17:00 (Taula Rodona: Migracions) al CSOA L'HORTA
Presentació a càrrec d'Eduardo Romero i d'Ainhoa Nadia Douhaibi
Editorial: Cambalache (Oviedo)
Any de publicació: 2014

Sinopsi:

Cada año, el Estado español fleta más de cien vuelos de deportación para la expulsión de miles de personas migrantes. Las compañías aéreas Air Europa y Swift Air han firmado con el Ministerio del Interior un contrato de 24 millones de euros para la realización de los vuelos de deportación entre los años 2013 y 2015. La Campaña Estatal por el Cierre de los CIE y otros colectivos contra las fronteras hacemos un llamamiento al boicot a estas dos compañías aéreas y a todo el grupo empresarial Globalia, al que pertenece Air Europa.

Nos negamos a naturalizar los vuelos de deportación, nos negamos a que formen parte de nuestra normalidad. La lucha por evitar que dispositivos represivos tan atroces se conviertan en normales va mucho más allá de la política de extranjería. Frente a un universo de relaciones económicas, sociales y políticas que permite encontrarle un lugar –aunque oscuro y tenebroso– a los Centros de Internamiento y a los vuelos de deportación; frente a una realidad sociopolítica en la que se han hecho posibles, a la luz del día, las redadas racistas y las alambradas, debemos construir las condiciones para que cada uno de estos actos –y con cada uno de ellos el conjunto de la política migratoria– sean, directamente, inimaginables.


Qué hacemos con las fronteras

AA. VV.

18/04 a les 17:00 (Taula Rodona: Migracions) al CSOA L'HORTA
Presentació a càrrec d'Eduardo Romero (Autor)
Editorial: Akal (Madrid)
Any de publicació: 2013

Sinopsi:

Qué hacemos para conectar la crítica a la movilidad en el capitalismo con la lucha contra las políticas migratorias y las fronteras. Vivimos en la era de la hipermovilidad: millones de personas se desplazan del campo a la ciudad, de un país a otro, por todo el planeta. Pero a la vez las fronteras se fortifican y la política migratoria es más represiva: redadas racistas, Centros de Internamiento, expulsiones y restricciones al asilo. Los análisis del hecho migratorio tienden a simplificarlo y descontextualizarlo. Entender las migraciones obliga a considerar cómo el proceso de acumulación capitalista vacía unos territorios y llena otros; cómo fuerza el desplazamiento de poblaciones desposeídas y garantiza una mano de obra migrante barata. Exige además un análisis de la específica violencia ejercida contra las mujeres migrantes y del papel que ellas juegan en los lugares de destino. Una propuesta por un mundo sin fronteras, donde nadie sea obligado a desplazarse ni impedido de hacerlo.


Homes del bosc: una història dels maquis

Francisco Collado Cerveró

20/04 a les 19:00 al CSOA LA FUSTERIA
Presentació a càrrec de l'autor
Editorial: Autoeditat
Any de publicació: 2014

Sinopsi:

“Homes del bosc: una història dels maquis”, és un text que, amb un llenguatge assequible i entenedor, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. En ell, els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història i la memòria d’aquestes persones arribe als més joves.


Universitat Perduda

Autoria col·lectiva

22/04 a les 19:00 a CA L'ESTUDIANTAT
Presentació a càrrec d'Independència total i de les autores
Editorial: Caliu Espai Editorial
Any de publicació: 2015

Sinopsi:

Universitat Perduda és una crònica col·lectiva que reuneix algunes de les veus d'aquelles que han protagonitzat, juntament amb moltes altres, la història del moviment estudiantil a les universitats del País Valencià, amb especial atenció a la ciutat de València. Universitat Perduda no pretén ser un relat expert, una història unidireccional ni una compilació exhaustiva. Universitat Perduda és més aviat una història d'històries crítiques, assajos i reflexions que discuteixen i es contradiuen a si mateixes, un eco de veus, moments i llocs dels últims anys de la lluita estudiantil. Així mateix, un Nosaltres extens és protagonista d'aquesta narració amb la qual pretenem deixar testimoni de la nostra pèrdua, així com de la nostra recerca d'una universitat diferent.


A un latido de distancia

Adelaida Artigado

23/04 a les 19:00 al CSOA L'HORTA
Presentació a càrrec de l'autora
Editorial: Tokata
Any de publicació: 2014

Sinopsi:

Hoy como ayer, la llamada “justicia” no es más que tiranía, opresión, represión… manejada, ejercida y administrada por un sistema de dominación que fraguó su balanza con tara, según los intereses de los beneficiarios y agentes de la explotación, contra la rebeldía de los desgraciados. Las injusticias, las torturas y otras miserias que el sistema judicial y los “poderes públicos” fomentan están mucho más allá del aquí y ahora. De ahí que los relatos de este libro se extiendan a diferentes lugares, ámbitos y tiempos. Y los acontecimientos y las circunstancias que en ellos se describen no son ajenas, sino propias: nuestros amores, nuestros iguales, nuestro pasado y presente (nuestro futuro, si no luchamos) están ahí. No hay más que percibir lo difusa que es la linde que hay entre nosotros y los humillados, los torturados, los aniquilados, atender al corazón y sentirles… a un latido de distancia


Anarquismo es movimiento

Anarquismo, postanarquismo y neoanarquismo

Tomás Ibañez

24/04 a les 19:00 al CSO EL NIDO
Presentació a càrrec de l'autor
Editorial: Virus
Any de publicació: 2014

Sinopsi:

En “Anarquismo es movimiento”, Ibáñez nos brinda una visión postmoderna de las ideas libertarias que ya había mostrado en otros textos. Según esa visión, la posibilidad de una sociedad libertaria, al igual que la de su contraria, una sociedad autoritaria, serían contingentes; es decir, son el resultado de la actividad de los seres humanos, por lo que son posibles o no.

De ahí que sea necesario que el anarquismo esté siempre en movimiento y que sea capaz de una autocrítica que le permita actualizarse y repensarse, sin que ello quiera decir que tenga que perder sus valores. El pensamiento libertario ha sabido y debe saber, por tanto, abrirse a su propia renovación.

¿Movimientos como Seattle, 15-M u Ocuppy Wall Street, son una nueva manera de organización y constitución anarquista? ¿Hacia dónde nos movemos?

Un libro sugerente y polémico que sin duda conllevará un interesante debate.


La apuesta directa

Debate libertario y ciclo político

AA. VV.

25/04 a les 12:00 al SOLAR CORONA
Presentació a càrrec de Mario Domínguez (Autor)
Editorial: Enclave de Libros (Madrid)
Publicació prevista per a l'abril de 2015

Sinopsi:

Este libro surge al activar un proceso de reflexión horizontal sobre las transformaciones sociales y políticas en curso y sus posibles evoluciones. Se propone como «facilitador», herramienta de aproximación, una de las actividades libertarias que, al calor de las derivas «democráticas» en curso, están esforzándose de dibujar mapas de lo que acontece, asumiendo que se trata de una apuesta por entero sujeta a discusión y a error. Las contribuciones de diferentes colectivos e individualidades a esta reflexión común, más que elaborar un pacto de consenso de las organizaciones sociales para frenar la devastación capitalista, intentan proporcionar diagnósticos rigurosos para hacer visibles los mecanismos ocultos, y no sólo los obvios (injusticia, crueldad, desigualdad…) de la dominación. Su urgencia procede de una actitud militante y abierta, que no deja de plantearse cómo experimentar y extender las prácticas de autoorganización y autogestión fuera de las dimensiones actuales de la política representativa e institucional en el escenario que se está gestando.

El propósito es de reformular el anarquismo en el marco de la época actual, un anarquismo dispuesto a ponerse en discusión, que sabe dirigir hacia sí mismo la más exigente de las miradas críticas, al tiempo que está plenamente consciente de su poderosa presencia en la imaginación y en las luchas de amplísimos estratos de población que anhela una sociedad radicalmente distinta. Un pensamiento libertario en continua formación, en evolución con la realidad social y cultural, capaz de enriquecerse y de modificarse en contacto con el mundo en el cual se inserta, a través de las experiencias que desarrolla, gracias a las luchas en las que participa y a los conocimientos que absorbe y elabora.

«Lo menos que cabe exigir de una propuesta que merezca nuestra atención y apoyo es que rehúya ese mezquino realismo que huele por todas partes a defensa obscena, a menudo vergonzante, de la miseria existente. Frente a ese mezquino realismo no podemos hacer otra cosa que recordar que quienes creemos en la autoorganización, en la autogestión y en la autonomía estamos aquí, y que no somos pocos» Carlos Taibo

Contribuciones de: Juantxo Estebaranz, Octavio Alberola, Carlos Taibo, José Luis Carretero Miramar, Grupo de Reflexión para la Autonomía, Cul de Sac, José María Olaizola, Javier Encina y María Ángeles Ávila, Rafael Cid, Carles Sánchez y Socorro Pérez, Alfonso Álvarez y Paco, Federación de Estudiantes Libertarios. Epílogo de Mario Domínguez.Malditas. Una estirpe transfeminista

Itziar Ziga

25/04 a les 17:00 (Taula Rodona: Feminismes) al SOLAR CORONA
Presentació a càrrec de l'autora
Editorial: Txalaparta (Nafarroa)
Any de publicació: 2014

Sinopsi:

Fronteres, traves legals, restriccions a l'asil, sobre-explotació laboral, tracta, batudes racistes, centres d'internament, deportacions... Aquests textos ens apropen a la crua realitat de les persones migrants a l'Estat espanyol i ens empenten a denunciar i combatre aquests actes de repressió i racisme.

A aquesta edició de la mostra hem volgut donar un protagonisme especial a la lluita feminista radical amb aquesta taula rodona a la que es presentaran els llibres: 'Malditas. Una estirpe transfeminista.' d'Itziar Ziga i 'Feminismos Negros. Una antología.' de Mercedes Jabardo.


Feminismos Negros. Una antología

AA. VV., Mercedes Jabardo (ed.)

25/04 a les 17:00 (Taula Rodona: Feminismes) al SOLAR CORONA
Presentació a càrrec de l'autora
Editorial: Traficantes de Sueños (Madrid)
Any de publicació: 2012

Sinopsi:

Sojourner Truth, Ida Wells, Patricia Hills Collins, Angela Davis, Carol Stack, Hazel Carby, Pratibha Parmar, Jayne Ifekwunigwe, Magdalene Ang-Lygate. Las feministas negras desarrollaron epistemologías y prácticas políticas que daban cuenta de su propia situación: no todas las mujeres sufren la misma opresión; el género, la clase, la «raza» y la sexualidad son ejes de opresión articulados; existe la opresión entre mujeres. Este grito de empoderamiento transformó el feminismo en general con una batería de críticas concretas que apuntaban a la posición de las feministas blancas en temas tales como el capitalismo, el colonialismo, la migración, la familia y la sexualidad.


Migracions


18/04 a les 17:00 al CSOA L'HORTA
Amb Ainhoa Nadia Douhaibi, Eduardo Romero i més companyes de la Campanya pel Tancament dels CIE.
Els llibres que es presentaran a la taula rodona són:


  • Dejadnos crecer
  • Paremos los vuelos. Las deportaciones de inmigrantes y el boicot a Air Europa
  • Qué hacemos con las fronteras

Sinopsi:

Fronteres, traves legals, restriccions a l'asil, sobre-explotació laboral, tracta, batudes racistes, centres d'internament, deportacions... Aquests textos ens apropen a la crua realitat de les persones migrants a l'Estat espanyol i ens empenten a denunciar i combatre aquests actes de repressió i racisme.

Estudiarem com aquesta situació afecta especialment a les dones migrants per la violència específica que contra elles s'exerceix, així com la realitat dels centres de protecció als menors i l'abandonament institucional quan aquests compleixen els 18 anys. Coneixerem el boicot a Air Europa encetat per la Campanya Estatal pel Tancament dels CIEs, i els avanços de la seua investigació i coordinació per obstaculitzar les deportacions.

Oposant-nos a aquest món capitalista, on el procés d'acumulació força el desplaçament de poblacions senceres, buidant i omplint territoris segons els seus interessos, proposarem un món sense fronteres, on ningú siga obligat a desplaçar-se ni impedit de fer-ho.


Feminismes


25/04 a les 17:00 al SOLAR CORONA
Amb Itziar Ziga i Mercedes Jabardo

Els llibres que es presentaran a la taula rodona són:

  • Malditas. Una estirpe transfeminista
  • Feminismos negros. Una antología

Sinopsi:

Massa vegades obviem, amb quatre frases mal argumentades, que la qüestió del gènere queda assimilada per les idees anarquistes a l'"acabar aquestes amb tota opressió”. Sense comprendre que el patriarcat, com a sistema de dominació i control social, manté a la meitat de la població sotmesa a una opressió afegida a les de l'Estat, el capital, la raça i la cultura. Hem sigut incapaços una volta darrere l'altra de comprendre que els moviments feministes critiquen tot el sistema de dominació mundial d'una manera més profunda que l'anarquisme, sense tancar-se a la dicotomia “estat-capital”, i apuntant directament a les arrels del poder i la dominació.

A aquesta edició de la mostra hem volgut donar un protagonisme especial a la lluita feminista radical amb aquesta taula rodona a la qual es presentaran els llibres: 'Malditas. Una estirpe transfeminista.' d'Itziar Ziga i 'Feminismos Negros. Una antología.' de Mercedes Jabardo.


Centímetro a centímetro contra la opresión

Anarquismo y liberación animal

21/04 a les 19:00 a l'ATENEU LLIBERTARI DEL CABANYAL
Amb companyes de l'editorial Ochodoscuatro i altres individualitats antiespecistes

Sinopsi:

Partiendo de valores fundamentales del anarquismo. ¿Qué importancia le damos en nuestras luchas y nuestros espacios a la explotación de los demás animales?

Tras una breve introducción al tema abordaremos la cuestión desde una perspectiva política, mas allá de estilos de vida y gustos personales.


Operacions Pandora i Pinyata

26/04 a les 12:00 al SOLAR CORONA
Xerrada a càrrec de companyes d'efectopandora.wordpress.com

Sinopsi:

El 16 de desembre de 2014 els mossos van irrompre a 14 cases i centres socials, destrossant i furtant tot el que trobaven de valor. 11 companyes van ser encausades per l'Audiència Nacional, 7 de les quals han passat més d'un mes a la presó.

El 29 de gener les 7 companyes tornen a casa, però l'Estat acusa a les 11 (i a les 2 anarquistes preses fa més d'un any) de ser les integrants d'un grup terrorista, reafirmant així el seu intereès per convertir en terrorista tot allò que el qüestioni.

Més info: efectopandora.wordpress.com


Revolució de Rojava

26/04 a les 15:00 al SOLAR CORONA
Xerrada a càrrec de companyes de Kurdiscat, el comité de solidaritat amb el Kurdistan de Catalunya

Sinopsi:
Comunalisme, Feminisme i Anti-fonamentalisme a l'Orient Mitjà

Més info:http://kurdiscat.blogspot.com.es/Iniciatives i experiències d'autogestió i autoorganització a Grècia.

26/04 a les 17:00 al SOLAR CORONA
Xerrada a càrrec d'Orestis Varkarolis

Sinopsi:

Orestis Varkarolis és un company grec autor del llibre "Resistències creatives i Contrapoder. Intents i reflexions del moviment radical en el siglo XXI" (traduït del grec) i integrant del Col·lectiu/Cooperativa de treball "To Pagkáki" de la Xarxa d'Iniciatives Cooperatives d'Atenes.

Més info: http://www.pagkaki.org/node/3


Concert

23/04. CSO L'HORTA a les 22:00Dadá Cabaret


Banda valenciana de swing, gipsy jazz y electro-swing, con influencias tales como Gotan Project, Parov Stelar, Balkan Beat Box y formaciones similares.


Novus Ordo


Salidos de los más sucios confines del averno llega Novus Ordo, grupo de Rapcore dispuesto a eyacular lodo sobre el eje del nuevo orden mundial.


Concert: Rap Combatiu

24/04. CSO EL NIDO a les 22:00Porlasombra


Somos un cúmulo de pensamientos, sentimientos, circunstancias, gritos, personas, abrazos y patadas. Somos hijos del rock radical vasco y del progressive cutre, de Public Enemy y de Marilyn Manson, de Necesidad de luchar y de 7 notas 7 colores. Chavales de pueblo, nacidos en los 80.

No somos rapers, hacemos rap. Y muchas otras cosas, como tú. Lo que nos une es la amistad, las ideas, el tiempo y el espacio compartidos, la vida real…nuestra música es un canal, una terapia...

Hacia afuera, pero sobre todo hacia adentro.

Ante un entorno hostil y en decadencia continua, nos empeñamos en construir nuestra alternativa, intentando destruir los dogmas.Porque el mundo apesta, pero la vida es la hostia, y más si hacemos lo posible por deconstruirnos y re-construirnos, por ser honestos, por cuidarnos y cuidar a nuestra gente. Porque queda muchísimo por hacer, y porque nos negamos a rendirnos. Somos tú, nosotras, vosotros, el resto. Somos lo que hacemos y lo que sentimos.

Y es lo que intentamos transmitir con nuestra música. Si a una sola persona le llega, ha merecido la pena.CANCEL·LAT

Taller d’abstenció activa

23/04 a les 17:00 al CSOA L'HORTA

Sinopsi:

Aquest taller-assemblea pretén reflexionar mitjançant dinàmiques participatives al respecte d’altres pràctiques, autogestionades i horitzontals, per construir-ne la vida pública i les relacions a la societat al marge dels canals institucionals. Comptant amb la participació de diversos col·lectius autogestionats repensarem les formes democràtiques mitjançant ferramentes audiovisuals, lectures col·lectives i contramapeig. Més info: espaciolatapadera.es

El taller consta de 4 sessions, de les quals aquesta és la primera.


València White Trash ft. Julia Martín

Brunete

23/04 a les 11:30 a la PLAÇA DEL CARME


Auca contra las cárceles de menores

Colla Xicalla

26/04 a les 11:30 a la PLAÇA DEL CARME

"Representación teatral, donde a través de una ciega y un lazarillo, se habla de temas específicos. En este caso las cárceles de menores"

PROPAGANDA
Cartell edició XV

Cartell Mostra

Cartell presentació

Cartell Presentació

EDICIONS PASSADES